İster masaüstü olsun ister mobil olsun; sizi ve şirketinizi temsil edecek, iş verimini arttıracak, işlerinizi hızlı ve kolayca yönetebilmenizi sağlayacak, size veya müşterilerinize benzersiz bir kullanıcı deneyimi yaşatacak uygulamalar oluşturabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle mobil uygulamalarla hedef kitleniz ile her an iletişim ve etkileşim halinde olmanızı, müşterilerinizden gerçek zamanlı geri dönüşler almanızı sağlayarak hedef kitlenizin istek ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamanız için gereken adımları atmanıza yardımcı olan yazılım firması olarak çalışmalar yapıyoruz.
Kurumsal kimliğinizi en iyi şekilde temsil edecek, bütün ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek yeterlikteki tasarımlarımız ve programlamasını yapacağımız web siteleriniz ile hedef kitlenize hem kolayca ulaşacak hem de bütün beklentilerini karşılayabileceksiniz. Otomotiv sektöründe yıllardır edindiğimiz tecrübeyle siz müşterilerimize en iyi ve sorunsuz hizmet veren yazılım firması olarak çalışma yapıyoruz. Araç hasar yönetim sistemleri, araç servisleri için özel yazılımlar, yedek parça temin ve stoklama işlemleri, yedek parça bilgi sorgulama, şasi sorgusu ile araç bilgileri edinme, hasar raporu parse edilmesi, gerekli bilgilerin database veya başka bir veri merkezine kaydedilmesi, otomatik kurallarla eksper raporlarının kontrol edilmesi gibi bütün işlemlerde derin bilgi ve deneyimlerimizle yanınızdayız.
Yazılım Geliştirme Süreçleri ve Uygulamada Önemi Nedir?
Herhangi bir yazılım geliştirme yalnızca kodlamadan oluşmamaktadır. Kodlama aşamasına gelene kadar geçen süreçler, firmanın taleplerinin öğrenilmesinden başlayıp kullanıcının kullanımı ve bakımına kadar bir çok aşamayı barındırır. Yazılım talepleri ile alakalı gelişmeler sürekli olarak değiştiğinden ve genişlediğinden, söz konusu evreler devamlı bir döngü biçiminde ele alınır. Döngü içinde herhangi bir evrede geriye dönmek ve bir daha ilerlemek mevzu bahistir. İhtiyacın doğru belirlenmesi odaklanılacak noktaların belirlenmesine de yarar sağlar. Sektörün önemli bir yazılım firması olarak yaptığımız yazılım geliştirme ilk ve en önemli amaçlardan biridir. Kurgunun oluşması ve bu kurguyu planlamak sağlıklı ve başarılı bir yazılım geliştirmenin altın kuralıdır. Yazılım projesinin ilk etabında projenin ihtiyaç duyduğu ana modüller analiz edilmeli, proje amaçları ve hedefleri detaylandırılmalıdır. Proje varsayımları göz önüne alınmalı kullanıcıya yönelik faydaları değerlendirilmelidir. Projede zaman kaybı yaratacak önemsiz veya etkisiz özellikler bir sonraki faza aktarılabilmelidir. Bu sayede proje sürecinizi uzatmadan tamamlanmış olacak ve bu özelliklerin gerekli olup olmadığı tekrar analiz edilebilecektir. Kullanılacak en doğru yazılım dili, yazılım mimarisi, sunucu gereksinimler belirlenmelidir.
Tasarım ve Kodlama Oluşturmak
İstenilen proje web tabanlı, mobil veya masaüstü olabilir. Bu doğrultuda yapacağınız tasarımın bu platformlara veya cihazlara uygun olması gerekmektedir. Web arayüz tasarımı yapılırken HTML standartlarına uyulmalı arama motorları optimizasyonu (SEO) tarafından anlaşabilecek şekilde düzenlenmelidir. İhtiyaç duyulan modüller tasarlanmalı ve kullanışlılık açısından kolaylığı analiz edilmelidir. Kullanıcıyı istediği sayfaya veya sonuca en fazla üç tık ile ulaştırması hedeflenmelidir. Tasarımların sade ve kullanıcıya güven veren tasarımlar olmasına özen gösterilmelidir. Güçlü bir yazılım mimarisi ile çalışılmalı ve sonradan çıkabilecek tüm isteklere kolaylıkla cevap verebilecek şekilde kodlama yapılmalıdır.
Gerekli kapasiteye sahip bir yazılım firması olan firmamız server kullanılarak, projenin ekip tarafından bir takım çalışması halinde yönetilebilmesini, raporlanabilmesini, izlenebilmesini sağlanmaktadır. Modüllerin hızlı çalışması için sayfa içerisinde aşırı sorgu olmamasına özen gösterilmelidir. Önceden belirlenen gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığının, doğru çıktıyı üretip üretmediğinin testleri yapılmalıdır. Güvenlik testleri yapılarak, sistemdeki açıklıklar kapatılmalıdır. Stres testleri ile sistemin dayanıklılığı test edilmeli, gerekli yerlerde sorgular optimize edilmelidir.
Yazılım geliştirmenin tüm aşamalarını tamamlayıp kullanıcının kullanımına sunduktan sonra projenin kullanım süresi boyunca oluşacak arıza veya problemlerin çözümü devam eder. Hedef alınan durum, üretilmiş yazılımın duraksız ve istenilen biçimde çalışmasını sağlamaktır. Çalıştığınız veya çalışacağınız yazılım firması bu döngüyü sağlamakla yükümlüdür. Anlaşma öncesi süreçleri nasıl izlediğini sorup öğrenebilirsiniz. Sağlıklı ve uzun vadeli bir çalışma beklentiniz varsa bu döngü oldukça büyük bir öneme sahiptir.