Kullanıcıların %70’lik bir orandan fazlası, ürün ya da hizmet satın almadan önce ürünü ya da hizmeti pazarlayan şirketleri internet ortamında araştırıyor. İşletmeler için iyi bir çevrimiçi çevreye sahip olmak, alınan potansiyel müşterilerin sayısını artırmak için tek yoldur. Bu etkili çevrimiçi varlığı kurmak önemli bir hamledir Bilgilendirici ve işlevsel bir web sitesiyle bu mümkündür.

Web sitesiyle ilgili sahip olunması gereken en temel hedef, siteye trafik çekmek olacaktı. Web sitesine ne ölçüde trafik çekilirse o ölçüde geliri artırmak kolay bir hâle gelecektir. Web sitesinin dönüşüm oranlarını iyileştirmenin yolunu bu içeriğimizde ele almış olacağız.

Chatbot Tekknolojisini Kullanmak Oldukça Faydalıdır

Web sitesi ilk ziyaret edildiğinde potansiyel bir müşteri sunulan hizmetler ve ürünler hakkında bazı sorular sorabilir. Eğer bu ziyaret normal mesai saatleri dışında gerçekleşirse bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak bu potansiyel satış fırsatı kaybedilebilir. Bu noktada chatbot teknolojisinin gücünden faydalanmak son derece önemli bir hamle olacaktır.

Chatbotlar, tüketicilerin sahip olacakları soruları yanıtlayabilmek adına yapay zekanın gücünü kullanmaktadırlar. Chatbot’u çalıştırmak adına yapılması gereken şey sık sorulan cevapları veri tabanına koymak olacaktır. Bu teknolojiyle potansiyel olan müşteriler bilgilendirilirler ve bu dönüşüm oranına yansır. 

Basit Olan Bir Web Sitesi Düzeni Önemlidir

Bakıldığında bazı web sitelerinin adeta bilerek siteyi karışık bir hâle soktukları görülür. Web sitesinde modern olan tasarım ögeleri bulundurmak fikir açısından iyidir ancak fazlasıyla dağınık olur ve bunun yanı sıra kafa karışıklığına sebep olur. Bu sebeple de web sitesini ilgi çekici ve basit bir hâle getirmeye odaklanmak gerekir.

Web tasarım sürecini acemi şekilde tek başına yönetmek yerine deneyimli ve işi bilen kişilerden destek alınmalıdır. Alanında deneyimli olan bir web tasarımcısı web sitesi için en iyi görünümün seçilmesi için rehberlik yapacaktır. Yeni web sitesinin hem güvenli hem de işlevsel olup olmadığından emin olabilirler. Profesyonel olan kişilere ödenecek para, geri dönüşüm olarak sonuçlar baz alındığında buna değdiğini gösterecektir.

Sosyal Kanıt Sağlanmalıdır

Çevrimiçi yapılan incelemeler, pek çok tüketicinin bir işletmeyi incelemeye aldıklarında bakacakları şeylerdir. Web sitesinde sosyal bir kanıt sağlamış olmak potansiyel olarak görülen müşteriye hızlıca güven duygusunu aşılayacaktır. Potansiyel müşteri web sitesinin söylediklerine güvenirse sunulan hizmetlere ya da ürünlere de yatırım yapma noktasında çekimser kalmayacaktır. 

Mevcuttaki müşterilerin yazdıkları olumlu yorumları sergiliyor olmak dönüşüm oranını hızlıca artırmak için yardımcı olacaktır. Bu incelemeler için sadakatli müşteri portföyüne ulaşmak başlarda zor olabilir. Bununla beraber pek çok insan kendisine mükemmel bir müşteri hizmeti sunan herhangi bir işletme için olumlu değerlendirmede bulunmakta sorun yaşamayacaktır.

Videolar Atlanmamalıdır

Web sitesinin ana sayfasını düzenleme aşamasında potansiyel müşterilere ulaşabilmek adına farklı medya türleri kullanılabilir. Web sitesinin ziyaretçileri bilgilendirmek ve eğlendirmek için video kullanması önemlidir. Çünkü pek çok tüketici içerik okumaktansa video izlemeyi tercih ediyor. Alınacak profesyonel bir yardım ile etkili ve güzel videolar oluşturup siteye yerleştirmek dönüşüm oranlarını katlama noktasında çok faydalı olacaktır.

Isı Haritası Kullanmak Zorunludur

Girişimci olan kişilerin teknolojiyi takip etmeleri ve aktif şekilde kullanmaları önemlidir. Müşterilerin ne istediği bilinmelidir. Bu bilgileri elde etmeden web sitesinin dönüşüm oranlarını artırmak zor olacaktır. Web sitesinin ziyaretçilerinin ne yöne çekildiği anlaşılmaya çalışırken ısı haritasını kullanmak iyi bir fikirdir. Bu teknolojinin sağladığı şey web sitesinde en fazla ziyaret edilen sayfalar hakkında döküm vermektir. Bu bilgi site üzerinde hangi noktalarda iyileştirilme yapılmasının gerektiğini verir ve bununla beraber modern tüketicilerin zihnine bakış sağlar. 

İletişim Formları ile Harekete Geçiren Mesajlar

Web sitesinin ziyaretçilerinden bilgiler toplamak pazarlama stratejisinde başarılı olmada önemli bileşenlerden birisidir. Ziyaretçilerin e-posta adresleriyle diğer iletişim bilgilerini öğrenmeyi sağlamak önemli endişelerden olmalıdır. Bu sebeple iletişim formları düzenli olarak denetlenmeli ve değiştirilmelidir.

Etkili olan harekete geçirici mesajlar olup olmadığını bilmek için web sitesindeki içeriklere göz atmak gerekir. Her bir sayfaya eylem çağrısı eklenmelidir. Hedef kitleye göre eylem çağrıları düzenlenmelidir.

  • Mail Hosting Nedir? Mail Hosting Nedir?
  • Yazılım Geliştirmede Kalite Güvencesi Nedir? Yazılım Geliştirmede Kalite Güvencesi Nedir?