Şirket Kültürü nedir? Şirket Kültürü nasıl oluşturulur?

Bünyesinde çalışan kişilerin, yüksek performansla çalışmasını ve işyerlerine istekle gelmesini isteyen firmaların en çok önem verdikleri konu, başarılı şirket kültürü oluşturmaktır.  Şirket kültürü ile çalışan personelin işlerine odaklanması, verimli ve istekli üretimleri eş zamanlı olarak müşteri memnuniyeti sağlar. Kurumsal ya da aile şirketlerinde hassasiyetle belirlenen şirket kültürü politikası ile çalışanlar şirketlerini benimser ve aidiyet hissederler. Siz de şirket kültürü nedir? Şirket kültürü nasıl oluşturulur? Zayıf şirket kültüründe neler olur? sorularının yanıtlarını arıyorsanız, yazımıza bir göz atın.

Şirket Kültürü nedir?

Kültür bir toplumun, sanat, müzik, din, yemek, dil gibi değer ve inançlarını kapsayan bir kavramdır. Bu çerçevede incelenirse şirket kültürü; bir kuruluşun kendi çatısı altındaki bireylerle aynı değerleri hissetmesi ve yaşaması açısından belirlediği kurumsal bir kültür yapısıdır. Şirket kültürü doğru belirlenmiş ve çalışanlarına ifade edilmiş kurumlarda, çalışanların etkileşimleri ve iletişimleri hem yönetim ile hem kendi aralarında başarı ve yüksek seviyede olur. Şirket kültürü ile oluşturulan kolektif davranışlar, şirket içinde saygı, sevgi ve huzuru sürekli kılar. 

Şirket kültürü kavramı bulunan firmalarda çalışanların kendilerini daha güvende hissettiği araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Farklı ırklardan ya da inançlardan gelen yabancı kişilerin bir araya geldiği firmalarda şirket kültürü ile bir bütünlük hissi ve işbirliği sağlanır. Statüsü ne olursa olsun, kişilere olan tutum ve hakların belirli olduğu şirket kültürü kavramı, aynı zamanda çalışanları başarı hedefinde sabit tutar. Şirket kültürünü keskin hatlar ile belirleyen firmalarda bu sebeplerle başarı merdivenlerini durmaksızın tırmanırlar.

Şirket Kültürü Nasıl Oluşturulur?

Başarılı bir şirket kültürü oluşturmak kurumlara katma değer kazandırdığı gibi aynı zaman da çalışanlarının performansını da artırdığından hassasiyet gerektiren bir konudur. Şirket kültürü oluştururken dikkat edilmesi gereken adımlar şunlardır; 

  • Değerlerinizi belirleyin; Şirket kültürü oluşturulurken ilk olarak şirket değerlerinizi belirleyin. Bunlar kültürünüzün yapı taşlarını oluşturacaktır.
  • İnsan kaynakları ile iş birliği yapın; firmanız bünyesine katılacak kişilerin, şirket kültürünüze uygun kişiler olmasına dikkat edin. Bu hususta insan kaynakları departmanı ile iş birliği yapmanız faydalı olacaktır. 
  • Farklı şirket kültürlerini inceleyin; farklı şirketleri incelemeniz size onların şirket kültürü kuramlarının fayda ve zararlarını gösterecektir. Ayrıca eksik ya da gözden kaçırdığınız pusuları bu şekilde yakalamanız daha kolay olacaktır. 
  • Ekiplerinize motivasyon günleri belirleyin; haftanın ya da ayın belirli bir gününde ama sürekli yapılan etkinliklerin ekip performanslarını direkt etkilediği gözlemlenmiştir. Yılda bir gün ekip yemeği düzenlemek, Ayda bir gün karaoke partisi yapmak ya da haftada bir gün kahvaltı yapmak gibi…
  • Spor ve psikolojik desteği önemseyin; ekibine sağlayacağınız spor ve psikolojik destek programları ile çalışanlarınızın geleceğine yatırım yapmayı unutmayın. 
  • Şirket kültürüne sahip çıkın; kavramları belirlenmiş şirket kültürünüze çalışanlarınızda birlikte sahip için. Şirket kültürü kavramlarınızı çalışanlarınızdan alacağınız geri dönüşümleri ile geliştirmeye açık olun.

Zayıf Şirket Kültüründe Neler Olur? 

Zayıf şirket kültürü, kültürün kuramlarının doğru belirlenememesinden ya da çalışanlara doğru ifade edilmemesinden ortaya çıkar. Başarısız şirket kültürü olarak ifade edebileceğimiz bu firmalarda hem yönetimde hem çalışanlarda tutarsızlıklar meydana gelir. İletişim bozuklukları ile ekip arasında huzursuzluklar ortaya çıkar. Zayıf şirket kültürlerinde esas olarak iş verenler gözünde çalışanların sorunları görülmez. Dolayısı ile motivasyonu düşük olan çalışanın verimliliği de zayıf olur. Bu kopukluklar başarısız bir iş anlayışını peşinde getirmeye mahkumdur. 

  • Online İş Yapanlar E-Ticaretin Sağladığı Avantajlar Online İş Yapanlar E-Ticaretin Sağladığı Avantajlar
  • Scrum Nedir? Scrum Rollerini Tanıyalım Scrum Nedir? Scrum Rollerini Tanıyalım