Bu profesyonel uygulama doğrudan Microsoft firması tarafından yazılım geliştirmek amacıyla hizmete sunulan ve içeriğinde pek çok özelliklerin de yer aldığı kaliteli ve güvenilir bir yazılım geliştirme aracıdır. Bu yönüyle kullanıcılarına pek çok yönden avantajlar sağlar. Basit bir ara yüze sahip olmasının yanı sıra pratik bir kullanım olanağı da sunuyor. Bu doğrultuda bu uygulamayı kullanırken herhangi bir zorluk çekmeniz söz konusu değildir.

Bu uygulama üzerinden yazılımlarınızı basit bir şekilde geliştirebilir, dilediğiniz ölçüde kodlama yapabilir ve pratik bir biçimde uygulayabilirsiniz. Bu sistemin içerisinde bulunan birçok eşsiz nitelikler üzerinden yazılımlarını artık daha kolay bir biçimde kodlayabilir, dönüştürebilir ve sil baştan yeniden düzenleyebilirsiniz. Özellikle de net mimarisi üzerinden yazılımlarınızı geliştirmek istediğinizde Visual Studio uygulamasından keyifle faydalanabilirsiniz.

Visual Studio Uygulamasının Kurulumu

Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de kurulum işleminin son derece kolay olmasıdır. Sisteme ücretsiz olarak giriş sağladığınız taktirde ekran panel kısmından sizleri Visual Studio 2017 modelinin 3. versiyonu tarafından karşılanıyorsunuz. Bu bölümden en uygun gördüğünüz türü tercih ederek bilgisayarınıza veya tercihiniz doğrultusunda mobil cihazınıza kolay bir biçimde indirebilirsiniz.

Özellikle ücretsiz olarak faydalanmak istediğinizde pek çok kullanıcılar tarafından da tercih edildiği üzere Community versiyonunu tercih edebilirsiniz. Eğlenceli ve renkli bir dizayna sahip olan bu uygulamadan kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Kuvvetli IDE sistemine sahip olanlar, öğrenciler tarafından tercih edilen bu uygulamadan sınırsız bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Uygulamadaki Diğer Türler

Visual Studio uygulamasının geniş içerikli olduğunu belirtmiştik. Bu doğrultuda tercihiniz doğrultusunda Community uygulaması haricinde Professional ve Enterprise türünden de faydalanabilirsiniz. Professional türü, daha çok kuvvetli IDE sistemine sahip olan ve küçük yapıdaki ekipler açısından oldukça uygundur. Enterprise türü ise, özellikle boyut farkı söz konusu olmaksızın tüm ekipler için son derece uygundur. Bu uygulamanın temel özelliği ise kullanıcılarına uçtan uca kolay bir şekilde çözümler sunabilmesidir.

Uygulamada yer alan tüm türleri de aynı anda kullanabilirsiniz. Yüksek dijital teknoloji üzerinden özenle hizmete sunulan uygulamalar bu kapsamda dünyanın pek çok farklı bölgelerinden yoğun olarak kullanılıyor. İhtiyacınız durumunda ekip kurmadan da bu uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Uygulamanın Sağladığı Faydalar

Visual Studio uygulaması sizlere birçok yönden faydalar sağlar. Bu eşsiz uygulama üzerinden herhangi bir hizmet bedeli ödemeden yazılımlarınızı daha kolay ve uzun süreli beklemeden geliştirebilirsiniz. Herhangi bir alanda geliştirdiğiniz içeriklerinizi beğenmediğinizde ve revize etmek istediğinizde Visual Studio uygulamasına giriş sağlayabilirsiniz. Beklentileriniz doğrultusunda geliştirilen uygulamadan mobil telefonunuzdan da giriş sağlayabilir ve bu doğrultuda dilediğiniz ortamlarda kullanabilirsiniz.

Internet dünyasından sunulan pek çok yazılım geliştirme araçlarının ücretli fiyatlara sahip olduğunu belirtmekte fayda görüyoruz. Ancak Visual Studio uygulaması tüm içeriklerini ücretsiz olarak sunduğundan maliyet açısından da avantajlı olmanızı sağlıyor. Üstelik dünyanın en köklü teknoloji firmalarından biri olan Microsoft tarafından geliştirilmesi de sizlere ayrıyeten artı avantaj sağlıyor. Çünkü Microsoft tarafından bugüne dek geliştirilen tüm uygulamaların dünya genelinden milyonlarca kullanıcılar tarafından sorunsuz bir şekilde kullanıldığı biliniyor.

Uygulamayı Kimler Kullanabilir?

Visual Studio uygulaması kullanıcılarında herhangi bir kısıtlama durumu söz konusu değildir. Dolaysıyla bu uygulamayı dileyen herkes kullanabilir. Ancak yazılım konusu daha çok net mimari alanlarda geçerli olduğundan bu alanda yer almanız durumunda uygulamayı daha sık bir şekilde kullanabilirsiniz. Visual Studio internet dünyasının en çok tercih edilen yazılım geliştirme aracıdır. Güvenilir olması sebebiyle hizmete sunulduğu günden itibaren ülkemizden de yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Uygulama şeffaf dizayna sahip olduğundan her yaştan kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. En iyi katalogların bulunması sebebiyle kullanıcıları tarafından takdir ediliyor. Uygulamayı sıradan yazılım geliştirme uygulamalarından ayıran temel özelliklerinden biri ise, masaüstü bilgisayar haricinde tüm akıllı cep telefonları üzerinden de kullanılabilir olmasıdır. Bu doğrultuda iş seyahatlerinizde, tatil dönemlerinizde ve çeşitli organizasyonlarınızda da bilgisayarınız olmadan da akıllı cep telefonunuz üzerinden uygulamaya giriş yapabilir ve içeriklerinizi geliştirmeye veya değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Uygulamanın Özellikleri

Geniş özelliklere sahip olan modern bir yazılım geliştirme uygulaması aradığınızda Visual Studio uygulamasını tercih edebilirsiniz. Internet bağlantınızın aktif olduğu tüm ortamlardan kullanabileceğiniz bu uygulama sıradan yazılım geliştirme araçlarından oldukça farklı bir içeriğe sahiptir. Karmaşık olmayan içeriği ile sizlere yazılımlarınızı düzenleme ve geliştirme konusunda ciddi anlamda destek olabiliyor. Uygulama içeriğinde yer alan Refactoring adındaki sekmeden yazılımlarınızı tekrardan düzenleyebilir, akıllı olarak tekrardan isimlendirebilir, bir ya da üzerinde sayfa satırlarınızın yepyeni yöntemler üzerinden değiştirebilir, yöntem parametrelerinizin yer aldığı sıralamalar üzerinde değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

IntelliSense, Quick Launch, Squiggles and Quicks Actions

Bu sekme üzerinden yazılım kodlarınız hakkında doğrudan bilgileri sistem editörleri üzerinden hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bazı aşamalarda ise sizler açısından ufak yapıdaki kod parçalarına bu özellik üzerinden ulaşabilirsiniz. Uygulama içeriğinde yer alan bir başka özellik ise Quick Launch özelliğidir. Bu özellik üzerinden sisteme dair hızlı başlatma kutusuna ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde uygulama içerisinde ihtiyaç duyduğunuz tüm emtialara hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar. Uygulama içerisinde bulunan özelliklerden biri de Squiggles and Quicks Actions özelliğidir.

Kullanıcılar tarafından beğeni alan bu özellik üzerinden sistem üzerinden oluşturduğunuz içerikler sırasında olası problemler karşısında sizlere dalgalı alt çizgiler şeklinde uyarılar sunar. Söz konusu görsel ipuçları sayesinde yazılarınızı hazırlarken meydana gelebilecek olası problemlerin daha hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasına destek oluyor.

Call Hierarchy, Code Lens, Go To Difinition

Call Hierarchy özelliği üzerinden sistemde yer alan çağrı hiyerarşi penceresine kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Bu özellik üzerinden tercih edilen yöntemlerin doğrudan çağrı yöntemleri üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu özellik yöntemlerde uygulama değiştirmek veya kaldırmayı uygun gördüğünüz takdirde ya da sistem üzerinden bir hatayı takip etmek istediğinizde sizlere büyük faydalar sunacaktır.

Code Lens özelliği üzerinden ise yazılımlarınıza ait olan kodlarınız ile ilgili olarak referans kataloglarınızı, kodlarınız üzerinden değişiklikleri, iş alanınızda yer alan faktörleri, bağlantılı sorunları, kodlarınızın incelenmesini ve son olarak da birim testlerinizi bu özellik üzerinde görev ala profesyonel editörler tarafından incelenmesini sağlayabilirsiniz. Go to difinition özelliği ise pratik işleve sahip olduğu görülebiliyor. Bu özellik üzerinden farklı bir tür veya işleve kolay bir şekilde yönelebilirsiniz.

Peek Difinition

Uygulama içerisinde yer alan son özellik ise Peek Difinition özelliğidir. Özet bir işleve sahip olan bu özellik üzerinden ise bu kapsamda sistem üzerinden farklı bir pencere aktif etmeden metodun tanımına ya da türüne hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Uygulamada bulunan tüm bu özelliklerden dakikalar içerisinde faydalanabilirsiniz.

Tercihiniz doğrultusunda gerek duymanız durumunda sistemde aktif olan editör kadrosuna da kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Uygulama hakkında merak ettiğiniz diğer ayrıntılar hakkında doğrudan editörler üzerinden kapsamlı bir şekilde bilgiler alabilirsiniz.

Visual Studio Uygulaması Güvenilir mi?

Visual Studio Microsoft firmasının bir ürünü olduğundan son derece kaliteli ve güvenilirdir. Bu eşsiz uygulama bu doğrultuda 81 ilimizden katılımcıların yer aldığı özel bir sistemdir. Görsel efektlerin yer alması sebebiyle yeni kullanıcılar açısından da kullanım avantajı sağlıyor. Visual Studio uygulaması karmaşık yapıdaki tüm yazılımların dakikalar içerisinde düzeltilmesini sağlar.

Bu kapsamda ayrıca kullanıcıların zaman açısından da tasarruf etmesini sağlar. Profesyonel Microsoft yazılım ekibi tarafından geliştirilen bu uygulamada bu doğrultuda herhangi bir aksaklık veya teknik hatalara maruz kalınması söz konusu değildir. Bu doğrultuda Visual Studio uygulamasını sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

  • Mobil Uygulama Nasıl Yapılır? Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?
  • Web Site Hızı Ölçme Web Site Hızı Ölçme