Dünyanın neredeyse site kurulumunda 4-2’lik kısmına WordPress hitap etmektedir. Kolay kullanımı yanında sağladığı birçok ücretsiz eklenti sayesinde yazılarınız hem SEO uyumlu hem arama motorlarının dostu olup üst sıralarda çıkmanıza en çok yardımcı olan internet tabanıdır. Birçok sağladığı ücretsiz eklenti sayesinde hem sitenizi rahatlıkla geliştirebilir hem de kullanıcılarınıza daha geniş bir konsept sunabilirsiniz.

All in One Seo Pack

WordPress’in bu eklentisi sitenizdeki tüm SEO ayarlarınızı yapmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Bu eklenti sayesinde sitenizde bulunan yazılar ile kategori sayfanızda ki diğer içeriklerinizi de SEO eklentisinden geçirebilirsiniz. Böylece daha güzel ve düzenli yazılarınız ortaya çıkacaktır. SEO eklentisi sayesinde siteniz hem üst sıralara çıkacaktır. Hem de site hitiniz artacaktır.

Akismet

Internet sitelerinin en büyük problemlerinden bir tanesi de spam yorumlardır. Bu yorumlar WordPress Akismet eklentisi sayesinde size gösterilmeden istenilmeyen olarak spama düşmektedir. Bu sayede gerekli mesajlarınız hariç ve gerekli yorumlarınız hariç gelen mesajlar sizi rahatsız etmeden bu eklentinin yönlendirmesi ile istenmeyen olarak tiklenir ve size bu konuda yardımcı olur.

Google Xml Sitemap

Sitenizi kurduktan sonra ziyaretçi kişilerin sizi daha kolay bulmasını sağlayan bu eklenti sayesinde arama motoruna sayfanızı bildirdikten sonra ziyaretçi çekme işlemine başlar. Google Xml Sitemap bu konuda en iyi eklentiler arasında bulunmaktadır. Ayrıca bu eklentide birbirinden farklı seçenekler bulunmakta olup arama motoruna o seçenekler üzerinden sayfanızı bildirebilirsiniz. Bütün site açanların bu eklentiyi mutlaka eklemeleri gerekir.

Contact Form 7

Bu eklenti sitenizde oluşturduğunuz iletişim kısmını düzenlemenizde ve belli bir biçime sokmanızda kolaylık sağlar. Contact Form 7 eklentisi basit bir yöntem olmasının yanı sıra ihtiyaç duyduğunuz kadar form ekleyebiliyor olmanız bu eklentinin en büyük artısıdır. Contact Form 7 iletişim kısımlarınızı aktif halde tutar, istediğiniz zaman özelleştirme işlemi ile size geri bir dönüş yapar.

WP Super Cache

Internet sitesi açtığınızda sitenizde dolaşan kişilerin rahatsız olmaması ve istedikleri bilgiye hızlı erişmesini sağlayan bu eklenti ziyaretçilerinize en kısa zamanda bilgiyi sunmaktadır. Bir nevi internet sitenizi hızlandıran ve ziyaretçileri istekleri doğrultusunda hızlıca yönlendirebilen bu eklenti sitenizin farklı kısımlarında oluşturulabileceği gibi belirlediğiniz kısımlarda da oluşturabilirsiniz.

Bu eklentinin bir diğer artısı ön bellek sistemi kurulduktan sonra sadece kurulduğu eklenti kısmını değil aynı zaman da sitenin tamamını hızlandırmaktadır. Yani kaliteli bir siteye sahip olmak istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Eklentinin önbelleği en iyi şekilde kullanan bir eklenti olduğu açıkça ortadadır.

NexGen Gallery

Sitenizde bir galeri oluşturmak istiyorsanız ve geniş bir galeriden oluşacaksa bunun için NexGen Gallery eklentisini indirmeniz gerekmektedir. Eklenti sayesinde sitenizin her bölümünde bir galeri oluşturabilir ve istediğiniz kadar fotoğraf yükleyebilirsiniz. Fotoğraflarınıza dilerseniz başlık, yaz ya da açıklama metni girebilirsiniz.

WP Touch

Sitelerinizi ziyaretçiler günlük hayatta en çok mobilden erişim sağlamaktadır. Hatta öyle ki siteniz ilgi gördüğünde mobil tarafından her dakika bilgi alınabilmektedir. Sitenizin mobil uyumlu olabilmesi ve ziyaretçilerinin rahat bir şekilde sitenizde gezebilmesi için WP Touch eklentisini yüklemeniz gerekir. Bu eklenti bu sorunu ortadan en bir şekilde kaldırabilecek eklentidir.

Google Analytics For WordPress

Google Analytics sayesinde sitenizde dolaşan tüm ziyaretçilerinizin neler yaptığını izleyebilirsiniz. Sizi fazla uğraştırmadan tüm istatistik bilgilerinizi admin panelinize veri şeklinde aktarır. Siz de bu şekilde tüm sitenizde ki tüm kullanıcıların hareketlerini kolayca izleyebilirsiniz. WordPress ücretsiz eklentiler arasında bulunmaktadır.

Share Buttons By Lockerz

Eğer ki sitenizde sosyal medyayı ekleyip aktif şekilde kullanmak istiyorsanız bunun için yapmanız gereken tek şey Sahe Buttons By Lockerz eklentisini yüklemenizdir. Bu sayede sitenizde paylaşılan çoğu şey sosyal medyanızda da bulunmakta ve kişiler yine sosyal medyada gördüklerini tıklayarak sitenize giriş sağlamaktadır. Ücretsiz bulunan bu eklentiyi yüklemeniz ve kullanılabilir duruma getirip daha çok trafik çekebilirsiniz.

GTrans

Sitenizde farklı dillerde olsun istiyorsanız ya da ziyaretçilerinize ulaşabilir bir durum oluşturmak istiyorsanız Gtrans eklentisini yüklemeniz gerekir. Kişiler sizin sitenize girdiğinde bu eklenti sayesinde kopyala yapıştır, çeviri yap işleriyle uğraşmak zorunda kalmaz.

Kolayca dillerine çevirip vermiş olduğunuz bilgileri incelerler. Bu sayede kişiler sekme değiştirmeden sizin sitenizde kalmaya devam ederler. Ayrıca bu eklenti sayesinde çevirileriniz en güvenilir şekilde yapılmış olur ve böylece bilgi kirliliğinden ya da metin bozukluğundan kurtulmuş olurlar.

Broken Link Checker

Sitenizi açtınız ve sitenizde inanılmaz bir büyüklüğe eriştiyseniz o zaman Broken Link Checker eklentisini yüklemeniz gerekir. Çünkü ilk gönderimlerinize bu link sayesinde kolayca ulaşabilir ve oluşmuş bozukluk ya da farklı düzenlenmeleri tek tuşla yapabilir hale getirebilirsiniz. Sayfaların tamamı bu eklenti sayesinde sizin hâkimiyetiniz altında kalır.

Ayrıca diğer sayfalarda oluşmuş bir sorun olursa bu eklenti size geri dönüş sağlamaktadır. Sitenizi eğer ki yeni açtıysanız bu eklentiye pekte gerek duymayabilirsiniz. Çünkü siteniz daha yeni ve içerik sayınız az olacaktır.

WooCommerce

Eğer ki sitenizi bir e-ticaret şekline dönüştürmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken WooCommerce eklentisini mutlaka eklemeniz gerekir. Eklenti sayesinde ulaşamayacağınız kitle kalmayacaktır. Eklentinin düzenlenebilen farklı ödeme seçenekleri dijital bir mağaza içeriği ve kolay kurulumu bulunmaktadır. Ayrıca bazı uygulamalarla kolayca entegre edilebilir.

Jetpack

Neredeyse her site hit oranını artırmak ister. Bu eklenti sayesinde sitenize giren çıkan trafiği bir şema ile ortaya konulur. Sitenizi bu sayede ilgi duyulan konularda geliştirebilme imkânı bulursunuz. Jetpack sayesinde siteniz istediğiniz seviyelere rahatlıkla gelecektir. Bu konuda bu uygulama en iyi eklentidir.

Wordfence Security

Siteleri ön plana taşıyan ve önemli kılan özelliklerden bir tanesi içeriklerinin özgün olmasıdır. Özgünlüğü başarılı bir şekilde koruyabilmek adına Wordfrence Security kullanabilirsiniz. Ayrıca sitenizde oluşabilecek tehditlere karşı bir güvenlik duvarı oluşturan bu Wordfence Security eklentisi size geri bir bildirim ile dönmektedir. İyi bir site oluşturmuş iseniz bunun güvenliğini de en iyi şekilde Wordfence Security eklentisi ile sağlayabilirsiniz.

Imagify Image Optimizer

Sitenizin tıklanmasından sonra kişiler görüntülemek istediği sayfayı yarım saat ya da bekleme zahmetinde bulunmasın istiyorsanız ki bu sitenizin verimliliği açısından en önemli şeydir. O zaman Imagify Image Optimizer eklentisini sitenize eklemeniz en doğru adım olacaktır.

Çünkü bu eklenti sayesinde telefon kullanıcıları sitenize girdiğinde ya da sitenizde bir şey merak edip okumak istediğinde ya da alışveriş yaptığında en önemli aşama da site donmasın ziyaretçileriniz sitenizden vazgeçmesin diyorsanız bu eklentiye sitenizde mutlaka yer vermeniz gerekir.

Bu eklentinin diğer bir özelliği büyük boyutta ki resimlerin normal bir şekilde görünmesini sağlayarak ve çözünürlüklerini kolaylaştırarak ziyaretçilerinin görmek istediklerini net bir şekilde aktarmaktadır.

Yoast Seo

İçerisinde birçok özellik bulunan eklenti sayesinde içerik oluşturma ya da seo uyumlu içerikler konusunda en büyük yardımcınız olacaktır. Sitenizi açtınız ama açılan sitede ki en önemli özelliklerden biri olan yazılarınızın ya da paylaşımlarınızın seo uyumlu olmasıdır. SEO uyumlu olmadığı takdirde siteniz Google arama motorları ile veya başka arama motorlarına ters düşecektir.

  • Web Sitesi Hızı Nasıl Artırılır? Web Sitesi Hızı Nasıl Artırılır?
  • WordPress Tema Türkçeleştirme WordPress Tema Türkçeleştirme