Bir Uygulamayı Sıfırdan Yazmanın Artıları

Gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte internet, web ve mobil uygulama hayatımızın bir parçası haline geldi. Yeni uygulamaların yaratılması ve var olan uygulamaların geliştirilmesi ise içinde bulunduğumuz dünyanın en önemli iş kollarından biri haline geldi bile. Kod yazmak kadar fikri üretmek de kıymetli hale geliyor. Peki bir uygulamayı tasarlama sürecinde neler yapılmalı? Bir uygulamayı sıfırdan yazmanın artıları nelerdir?

Yeni Dünyanın Olmazsa Olmazı Kodlama

Kodlama için en basit tanımla bilgisayar, makine veya bir sisteme yapması istenilen görevleri anlayacakları dilden anlatma işlemidir. Örneğin; bir web sitesi tasarlamak, bir uygulama geliştirmek ya da bir oyun yaratmak için kodlama bilinmesi gerekiyor. Bugün kullandığınız tüm elektronik cihazların ve tabi akıllı cihazların bir kodlama sistemi var. O sistem sayesinde bastığınız her düğmede görev algılayıp yerine getirebiliyor. Geleceğin meslek kollarından biri haline gelen kodlama bugün ilkokul seviyesinde okulların müfredatında da yer alıyor. Birçok meslek kaybolup giderken kodlamayı şu an için bilenler global pazar için çok çok değerli konuma geliyor. 

Uygulama Yazılımı İçin Kodlama Bilmek Gerekiyor 

Varlık sürdürebilme, AR-GE, aktif iletişim, satış ve pazarlamanın sürdürüldüğü platformlar teknoloji ile birlikte gelişiyor ve değişiyor. Kodlama ve yazılımlarla oluşturulan ve ağ bağlantılarını kullanarak çalışan uygulamalar hem ticari hem sosyal hayatın vazgeçilmezleri. Akıllı telefon ve tabletlerin hayatımızdaki yeri arttıkça, mobil uygulamalar da yazılımlarla tasarlanıyor ve destekleniyor. Bu uygulamaları sıfırdan yazmanın ise birden çok avantajı bulunuyor.

Kod yazılımı biliyor ya da öğreniyorsanız bu profesyonel biriyle çalışmaktan çok daha az maliyetli olacaktır. İşin çoğunu kendiniz yapacağınız için iş gücü de ücretsiz hale gelecektir. Bunun için bir eğitim alıyorsanız, işinize yaptığınız bir sermaye yatırımı olarak düşünebilirsiniz. Ancak profesyonel ve uzman kişilerden de destek alarak yeni bir uygulama yazdırmak, tasarım kodlama sürecini kısaltacaktır.

Uygulama yazılımı yapmak için kodlama bilmek ya da kodlama bilen birini işe almak gerekiyor. Program dili öğrenerek yapılabilen uygulama tasarımı için sıfırdan başlamak kuralları sizin belirlemeniz demek. Daha önce tasarlanmış bir uygulamadaki karmaşayı düzeltmek vakti alır. Sıfırdan yazılan bir uygulama ise ihtiyaçlara özel olarak tasarlanacaktır. Kodlama sırasında gereksinimlere göre tasarlanan uygulamayı geliştirmek çok daha kolaydır.

Yapay Zekadan Destek Alın

Bir uygulamayı sıfırdan yazma süreci, eğer ne yaptığınızı biliyor ya da uzman bir kişi ile çalışıyorsanız; hazır bir uygulamayı düzeltmekten çok daha hızlıdır. Uygulama tasarımına hakim olan bir kişi, ürünün kodlanmasından bağlantı sürecine kadar olan süreyi çok kısa bir sürede tamamlayabilir.

Önceden tasarlanan uygulamaların ölçeklendirilmesi değiştirilemez. Ancak yeni bir uygulama yazılacaksa kodlama sürecinde istenilen işlevlerin tamamı ve gerekli güncellemeler hızla ve kolaylıkla tanımlanabilir.

Yeni bir uygulama tasarlarken yapay zeka desteği alınabilir. Bu şekilde kodlanan bir uygulama veri ürün geliştirme adımlarınızda büyük kolaylık ve başarı getirir.

  • React Native Nedir ve Ne zaman Kullanılır? React Native Nedir ve Ne zaman Kullanılır?
  • Ürün Pazarlamasının Püf Noktaları Ürün Pazarlamasının Püf Noktaları