Özgün İçerik

Özgün içerik, arama motorlarında kullanıcılara doğru bilgiler verilmesi açısından önemli bir konumda yer alır. Örneğin Google arama motoruna “ucuz akıllı telefonlar modelleri” yazarak arama yapan bir kullanıcıya Samsung markasına ait bir sayfa çıkaramazsınız. Daha doğrusu bilgisayar arayan bir kullanıcının karşısına koltuk takımı çıkarmanız yanlış olur.

Bilgisayar arayan bir kullanıcıya vermeniz gereken bilgiler bilgisayarın özellikleridir. Bilgisayarın işlemcisinden ekran kartına, RAM kapasitesinden depolama alanına kadar pek çok konuda bilgi verebilir ve bunun yanında kullanıcı yorumlarını da aynı şekilde yazınız içerisine ekleyebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarın sağladığı avantajlardan hangi konuda daha iyi olduğunu da yine hazırladığınız yazı içerisinde kullanıcılara sunabilirsiniz. Ayrıca bilgisayar ile ilgili görseller ve videolar da yazı içerisine eklenebilir. Tüm bu bilgiler kullanıcıların aradıkları bilgilere ulaşmalarına katkı sağlar. Hazırladığınız yazı içeriği ise tamamen özgün olur ve benzersiz olan bu yazı ile Google arama sonuçlarında daha ön sıralarda çıkabilirsiniz.

SEO konusunda en önemli çalışmalardan biri içeriktir ve bu nedenle hem doğru hem de özgün içerik sizleri her zaman arama sonuçlarında üst sıralara taşır.

Genel olarak kopya içerik hazırlamak web sitelerinizi çöp haline gelmesine neden olur. Bu yüzden hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan, kısa ve anlam iade etmeyen içerikler hazırlamaktan uzak durmak gerekir. Çünkü bu tür içerikler hiçbir zaman kullanıcının ilgisini çekmez ve bunun yanında gerekli bilgiler sunmadığı için verimli bir içerik olarak görülmez. Özgün ve doğru bilgilerin yer aldığı içeriklerde anahtar kelimeler kullanılarak kullanıcıları doğru bilgiye çekmek ve onlara faydalı olmak gerekir. Tabii anahtar kelime kullanmanın da bazı kuralları vardır. İçeriği çok fazla anahtar kelimeye boğmak ve sürekli aynı şeylerden bahsetmek de yine yapılmaması gerekenler arasında yer alır. Bu tür hatalar Google arama sonuçlarında alt sıralara düşüş nedeni olarak sonuçlanır.

Google kendi içerisinde sırlama yaptığı anlarda öncelikle sizin sitenizde yer alan içeriğin benzerinin ya da tamamen aynısının başka bir sitede olup olmadığının kontrol ederek arama sonuçlarını sıralar. Bunun yanında içerikte imlâ kurallarını da kontrol eder ve yazım hataları olan içerikleri daha geri plana atar. Çünkü içerikte bulunan imlâ hataları kalitenin düşmesine neden olur ve Google bu tür hataları sevmez. Ayrıca içerik genel olarak anlam ifade etmeli ve giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine benzer yapılar barındırmalıdır. İçerikte bütünlüğün sağlanamaması başarısız olunması anlamına gelir. Ziyaretçiler için gerekli ve yeterli bilgilerin bir bütün halinde sunulduğu içerikler, genel şablonda bakıldığında başarılı kabul edilir. Hatta kullanıcıyı doyuran içerikler ziyaretçilerin sayfanızda daha fazla kalmasını ve başka sayfalara geçiş yaparak sitenize uzun bir zaman geçirmesini sağlar. Web sitelerinde geçirilen süre Google arama sonuçlarını da etkileyen durumlardan biri olarak karşımıza çıkar.

Hızlı ve Güncel SEO’ya Sahip Web Sayfası

Google'da üst sıralarda çıkmak için yapılması ya da dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise güncel SEO çalışmaları olmaktadır. Bir web sitesinde yapılan SEO, faydalı bilgiler sunan sitelerde değer kazanır. Bir sitede SEO çalışmaları ne kadar etkili yapılırsa yapılsın, içerik kaliteli değil ise istenen sonuçlara ulaşmak pek de mümkün olmaz. Bu nedenle rakip siteler ile yarışmak için hem doğru ve özgün içerikler hem de güncel SEO çalışmalarının yapılması büyük bir önem arz eder. Bu yüzden siz de rakipleriniz ile aranızda fark yaratmak istiyorsanız, öncelikle güncel SEO çalışmaları yapmaya özen göstermelisiniz. Bunun yanında önem vermeniz gereken başka bir konu da sitenin hızı olarak karşımıza çıkar. Genel olarak web sitelerinde;

  • Hız
  • Mobil uyumluluk
  • Kullanışlı arayüz
  • Yazılım
  • SEO çalışmaları

gibi hususlar Google aramalarında üst sıralarda çıkmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konular arasında yer alır. Bu konularda ne kadar etkili bir çalışma yapılırsa rakiplere fark atmak da o kadar kolay olur.

Günümüzde her web sitesi için mobil uyumluluk artık oldukça önemli bir konuma gelmiştir. Çünkü pek çok kullanıcı artık interneti akıllı telefonlarından ya da tabletlerinden kullanmakta ve internet sitelerini mobil cihazlardan ziyaret etmektedir. Aynı zamanda mobil uyumlu sitelerin kullanılabilirliği artırdığını da söylemek mümkündür.

Marka Bilinirliği

İki farklı web sitesi düşünü ve bu web siteleri hem kaliteli hem de içerik açısından benzer özellikler bulundursun. Böyle bir durumda sizce hangi web sitesi Google arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkar? Tabii ki marka bilinirliği yüksek olan web sitesi. Marka bilinirliği üzerinde yapılan tüm çalışmalar web sitelerinin diğer rakiplerine göre daha avantajlı olmasına yardımcı olur. Bu nednele web sitelerinin arama motorlarında sık sık aranması ve bunun yanında sosyal ağlarda çok fazla adının geçmesi önemlidir.

SSL Sertifikası (Https) Kullanımı

2017 yılında bir araştırma yapılmış ve Google arama motoru sonuçlarında ön sıralarda çıkan web sitelerinin büyük bir kısmının SSL sertifikasına sahip olduğu görülmüştür. SSL sertifikası aynı zamanda sitelerin güvenliğini sağlayan bir hizmet olarak ön plana çıkar.

Google’a göre https yani SSL sertifikası olmayan web siteleri güvenli olmayan siteler olarak görülmektedir. Çünkü Https oldukça önemli bir koruma kalkanı olarak görülür. Ayrıca Https, Google sıralamalarında SEO kriterlerinden biri olarak karşımıza çıkar.

Kullanıcı Deneyiminin İyileştirilmesi

Google sıralamasını direkt olarak etkileyen SEO kriterlerinden biri de kullanıcı deneyimi olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle web sitelerinde kullanıcı deneyimini en iyi hale getirmek ve gerekli iyileştirmeleri göz ardı etmeden yapmak önemlidir. Kullanıcı deneyimi konusunda ise ilk olarak yapılması gereken web sitesinde bulunan içeriklerin düzenlenmesi olmaktadır.

Kullanıcı deneyimini artırmak için web sitenizdeki içerikleri güncelleyin ve aynı zamanda içeriklerin uzunluklarını artırın. Eğer içerikleriniz kalitesiz ve faydasız ise ziyaretçiler sitenizde çok az zaman geçirir ve bu da Google açısından olumsuz bir durum olarak algılanır.

Diğer yandan genel site düzeni, kullanıcı deneyimi açısından önemli bir konumda yer alır. Site içerisinde kullanıcıların karmaşık bir yapı ile karşı karşıya kalmaması önemlidir. Google’da ön sıralarda çıkan pek çok sitenin hem anlaşılır hem de düzenli içeriklere sahip bir yapıya sahip olduğunu görmek mümkündür.

Kaliteli ve Güvenilir Backlink

Eğer bir web siteniz varsa ve Google SERP arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak istiyorsanız, öncelikle kaliteli ve site ile ilgili linkler kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Çünkü site ile ilgili linkler kullanmak genel anlamda yapılan SEO çalışmalarının pekiştirilmesine yardımcı olur.

SEO çalışmalarında önemli konulardan biri web sitesi ile ilgili olan linklerin kazanılması olmaktadır. Bunun için yapılması gereken ise ziyaretçilere hitap eden ve bunun yanında ilgi gören içerikler oluşturarak link kazanmaya çalışmaktır. Burada yapılması gereken içeriklerde bir sohbet havası yaratmak ve bu şekilde içerikler üreterek link kazanmaktır.

Bunların yanı sıra çeşitli temasal panolar, farklı grafikler ya da infografikler oluşturarak ilgi çekici ve aynı zamanda etkileyici bir performans elde etmek mümkündür. Böyle bir çalışma sizlere site ile ilgili link kazanma konusunda oldukça önemli bir yol kat etmenize yardımcı olacaktır.

  • İnternet Sitesi Açmak ve Kurmak İçin Neler Yapmak Gerekir? - 2021 İnternet Sitesi Açmak ve Kurmak İçin Neler Yapmak Gerekir? - 2021
  • Python Nedir Neler Yapılır? Python Nedir Neler Yapılır?