Steve Jobs’un Başarı Hikayesi

Isırılmış bir elma hayatımızda ne kadar çok değiştirdi öyle değil mi? Her değişimin bir öncüsü vardır. Öncü isimlerden biri de Steve Jobs. Apple’ın kurucusu Steve Jobs, yaşamı ve başarılarıyla yeni kuşaklara ilham kaynağı oluyor. Steve Jobs’un hayatını merak edenler için bir başarı öyküsü derledik. Steve Jobs kimdir, Steve Jobs’un iş hayatı ve Steve Jobs’un önemli sözlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Dünya tarihi buluşlarla dolu. Her yeni buluş içinde bulunduğu çağı değiştiriyor ve o yeniliği deneyimleyen toplumlar gelişerek yürümeye devam ediyor. Dünyanın geldiği noktada hayatımızdaki köklü değişimin önemli öncü isimleri var. O isimleri listelersek Steve Jobs’u ilk sıraya koyabiliriz. Isırılmış bir elma logosunun hayatımızda ne denli yenilikler getirdiğini hatırladığımızda haksız da sayılmayız.

Steve Jobs’un Hayatı

Amerikalı Joanne Carole Schieble ve Suriye asıllı Abdulfattah John Jandali’nin oğlu olan Steve Jobs, 24 Şubat 1955 yılında doğdu. Ancak doğumundan kısa bir süre sonra Paul Jobs ve Clara Jobs çifti onu evlat edindi. 1972 yılında Kaliforniya’daki Homestead High School’dan mezun olan Steve Jobs, Portland Oregon’daki Reed College’e başvurdu ancak yaklaşık bir dönem sonra oradan ayrıldı. Ardından 1974 yılında Steve Wozniak ile beraber “Homebrew Computer Club”ın toplantılarına katılmaya başladı. Derken Wozniak ile iş buldu ve oyun tasarımcısı olarak 1974 yılında iş hayatına atıldı. Uzun yıllar Apple ile başarılara imza atan Steve Jobs 2004 yılında pankreas kanserine yakalandı. 7 yıl hastalıkla mücadele eden Steve Jobs, 5 Ekim 2011 yılında aramızdan ayrıldı.

Steve Jobs’un İş Hayatı: Apple Kuruluyor

İş hayatına ilk olarak Atari Inc’da oyun tasarımcısı olarak başlayan Jobs, Apple Co.’yu arkadaşı Steve Wozniak ile birlikte evinin garajında kurdu ve adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Apple serüveni evinin garajında başlayan başarılı girişimci bir dönem şirketle anlaşamadığı için Apple’dan ayrıldı. Ancak daha sonra geri döndü. Apple’dan ayrıldığı sıralarda NeXT Computer isimli yeni bir bilgisayar şirketi kurdu. Burada çok güçlü bilgisayarlar üretti ancak ürettiği bilgisayarlar üniversite ve laboratuvarları aşamadı. NeXT Computer firması, 1993 yılında donanım üretmeyi bıraktı ve salt yazılım üreten bir şirket haline geldi. 1996 yılında Steve Jobs, NeXT Computer’ı, 429 milyon dolara Apple’a sattı. Steve Jobs 1986 yılında 10 milyon dolar ödeyerek aldığı The Graphics Group’un adını değiştirdi ve bugün bildiğimiz Pixar’a çevirdi. Kurulduğu dönem özel efektler üreten bir yazılım şirketi olan Pixar’ın faaliyet amacını değiştiren Steve jobs, Pixar’ı dünyanın en iyi bilgisayar destekli animasyonlar üreten şirketlerinden biri konumuna getirdi.

İlham Veren Steve Jobs Sözleri 

Hayatımızı dönüştüren öncü isimlerin, büyük ve başarılı girişimcilerin yürüdükleri yolda söyledikleri önemli sözleri de hatırlamak gerekiyor. İşte Steve Jobs’un ilham veren en güzel sözleri:

  • İşiniz, her zaman hayatınızın büyük bir kısmını dolduracaktır. Hayatınızda, neyi ve kimi sevdiğinize iyi karar verin. Çünkü hayatınızın merkezinde sevdiğiniz kişi ve işiniz vardır. O nedenle, hayattan tat almanın tek yolu, yaptığınız işi sevmektir.
  • Dünyayı değiştirenler ancak bunu yapabileceklerini düşünecek kadar çılgın olan insanlardır.
  • Kalitenin ölçü aracı olun. Bazı insanlar, mükemmelliğin beklendiği ortamlara alışık değildir.
  • Yenilik, lider ve takipçiyi birbirinden ayırır.
  • Odaklanmak tamamen hayır demeyi bilmekten geçer.
  • İnsanlar çoğunlukla siz onlara gösterene kadar ne istediklerini bilmiyorlar.
  • Küçük başlayın, büyük düşünün.
  • Nitelik, nicelikten daha önemlidir.
  • Öyle zamanlar olur ki hayat kafanızda kiremitler kırmaya başlar. Böyle zamanlarda sakın inancınızı kaybetmeyin.
  • Donanmaya katılmaktansa korsan olmayı tercih ederim.
  • Harika şeyler, takım çalışmasıyla ortaya çıkar, tek başına değil.
  • Her gününüzü hayatınızın son günüymüş gibi yaşayın; bir gün haklı çıkacaksınız.
  • Tasarım nasıl gözüktüğü veya nasıl hissettirdiği değildir, nasıl çalıştığıdır.
  • Burada bulunma amacımız evrene bir çentik atmaktır.
  • Yeni trendlerle gelişen bir sektör: Mobil Oyun Yazılımı Yeni trendlerle gelişen bir sektör: Mobil Oyun Yazılımı
  • Database Nedir? Database Nedir?