Bir web sitesi, her geçen gün daha da çok gelişen teknolojinin doğrultusunda artık hem kişiler hem de işletmeler için temel ihtiyaç ve bir gereklilik hâline geldi. Bugünün dünyasında internet kullanımı oldukça yaygındır ve kişilerin günlük yaşamında büyük bir zaman dilimini kapsamaktadır. Özellikle işletmelerin; çalışmalarını, ürün ve hizmetlerini ya da kişilerin cv’leri ile kişisel portfolyolarını yayınlamaları için en hızlı ve en kolay çözüm web sitesi sahibi olmaktır diyebiliriz.
Eğer bir web sitesi sahibi değilseniz ve bir web sitesine sahip olmanın gerekliliği üzerine kendi içinizde sorgulamalar yapıyorsanız bu yatırım işleminin maliyetleri ile gereklilikleri hakkındaki tüm soru işaretlerinizi yok edin.
Bu içerikte web sitesi sahibi olmak için 10 geçerli sebepten bahsedeceğiz. Bu doğrultuda kararınızı vermenize yardımcı olacağız.

Web Sitesi Sanal Kartvizittir

Türkiye sınırlarındaki kullanıcılar haftada ortalama olarak 21,5 saat internette çevrimiçi oluyorlar. Bununla birlikte her gün mobil cihazlarda 2,5 saate yakın zaman geçiriyorlar. Bu ortalama veriler ile dünya genelinde internette en fazla zaman geçiren dördüncü ülke Türkiye’dir. Dolayısıyla Türkiye, web sitesi sahibi olanlar için oldukça büyük bir okyanus. 
Dijital dünyada yayınlanan bir web sitesi, işletmeler ya da şahıslar için bir sanal kartvizit görevi üstlenir. Web sitesi üzerinden yayınlanan iletişim bilgileri, sunulan servisler ile hizmetler ya da yapılan çalışmalar ilgili kimselerin dikkatini çeker. Bunun sonucunda daha çok insan trafiği sağlanır.


Kişisel Portfolyo

Yaratıcı çalışmalar, makaleler gibi dijital dünyada sergilenmek istenen projeler var ise ve sosyal medya sınırları içerisinden çıkılarak daha geniş bir alanda sergilenmek isteniyorsa web sitesi en doğru tercihtir. Böylece belirli bir arkadaş kitlesinin dışına çıkılır ve tüm dünyaya sergilenir.
İnsanların arama motorları aracılığı ile aradıkları bilgilere ulaşırken ziyaret edecekleri web sitelerinden biri olmak böylece mümkündür. Kariyer anlamında yapılan işlerin online portfolyo sitesinden yayınlanması iş görüşmelerinde diğer adaylardan bir adım öne geçirir. Kariyer gelişimine katkı sağlar.

Kişisel Alan Adı ile E-Posta Sahibi Olmak

Kayıt edilen alan adının uzantısı ile e-posta adresi oluşturarak akılda kalan bir e-posta sahibi olmak ve daha profesyonel görünen bir imaj üstlenmek mümkündür.
Örneğin; [email protected] şeklinde bir e-posta adresi yerine [email protected] şeklinde bir e-posta kullanmak daha profesyonel görünecektir.

Arama Motorlarında Bulunmak

İnternet kullanıcıları yalnız iş yapmak istedikleri firmaları keşfetmek için internette dolaşmazlar. Herkes spesifik olarak arama motorlarında sorgulama yapar ve web sitelerindeki çevrimiçi süreçlerini başlatır. Çevrimiçi deneyimlerin %93’ü arama motorunda yapılan bir sorgu ile başlar. Bu sorgulamaların ise neredeyse yarısı yerel işletmeler içindir. 
Bir web sitesine sahip olmak ve bu web sitesi içerisinde kariyer bazlı çalışmaları dijital dünyaya sunmak iş bulmayı kolaylaştırmakla kalmaz, şirketlere ve çevreye karşı sahip olunan imajı da güçlendirir. Bu da daima kişiyi rakiplerinden bir adım daha öne taşır.

Online Rezervasyon

Hizmet sektöründe iş yapılıyorsa işi geliştirmek ve daha da fazla müşteriye ulaşabilmek için yayınlanan web sitesi üzerinden online rezervasyon alınabilir. Bu bir restoran, araç kiralama, butik otel, emlak sektörü vb. gibi ne olduğu önemsiz olan pek çok hizmet sektörü olabilir.
Sunulan hizmeti daha da çok kişiye ulaştırmak ve birbirinden farklı lokasyonlardaki kimselerin söz konusu şirketi keşfetmesini sağlayarak rezervasyonları katlamak mümkündür. Böylece hizmet ağı da genişlemiş olur.

Düşük Maliyet Yüksek Getiri

Dijital dönüşüme ayak uydurabilmek için oluşturulacak bir web sitesinin maliyeti çok yüksek tutarlara mal olmaz. Buna rağmen uzun vadede yapıldığı için yüksek dönüşümler sağlar.
Arama motorları için optimize edilmiş şekildeki bir web sitesi, çok fazla para harcamadan pek çok potansiyel müşteri trafiği sağlar. Web sitesi, hizmetleri ya da ürünleri tanıtmak adına daha geniş bir kitleye ulaşmayı sağlar. Web sitesindeki içerikler, hangi sektörde olunursa olunsun satın alma noktasındaki kararlar ile ticari işlemleri pozitif olarak etkiler.
Siz de arama motorları için optimize edilmiş, kullanışlı, modern ve özgün bir web sitesine sahip olmak istiyorsanız Pomelo Soft olarak bir tık uzağınızdayız.

7/24 Ulaşılabilir Olmak

Mesai saatlerinin dışında çalışmayan ya da müşterilerle iletişim halinde olmayan işletmelerin aksine, web sitesi ile 7 gün 24 saat ulaşılabilir olmak mümkündür.

Büyüyen İş ve Büyüyen İşletme

İşletmeler büyümek ve yeni müşteriler kazanmayı hedefliyorlarsa bir web sitesi sahibi olmak atılabilecek en önemli ve en stratejik adımdır.

İşe ve Markaya Katılan Değer

Akıllı telefon kullanan kullanıcıların %50’sinden fazlası akıllı telefonda arama yaparken yeni bir ürün ya da şirket keşfetme olasılıkları oldukça yüksek. Bu noktada web sitesine sahip olan şirketler güvenilirliğe katkı sağlar ve tanınma noktasında pazarlama çalışmalarına değer katar.

Kolayca Yayına Çıkmak

Bir web sitesine sahip olmak yüksek maliyetler istemez. Pomelo Soft ile siz de özgün ve modern bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli ekibimiz ile çıkacağınız bu yolda birlikte çıkaracağımız yol haritası ile her detaya sizi dahil eder ve içinize sinmesini sağlarız. Bir tık uzağınızdayız!
 

  • FileZilla Nedir? Ne İçin Kullanılır? FileZilla Nedir? Ne İçin Kullanılır?
  • BlueStacks Nedir? Ne İçin Kullanılır? Nasıl Kurulur? BlueStacks Nedir? Ne İçin Kullanılır? Nasıl Kurulur?