Kaliforniya merkezli bir yazılım şirketi olan BlueStacks, bir sanallaştırma şirketidir. BlueStacks ortalama olarak 9 yıldan beri başarılı bir hizmet sunmaktadır. BlueStack şirketi, verdiği tüm hizmetleri BlueStack App Player aracılığı ile tanıtmış oluyor. Genel olarak şu an dünyanın en popüler işletim sistemlerinden birisi olan Android’e özel uygulamaların çalışabilmesi adına büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Büyük ölçüde beğeni toplayan bir yazılım çözümü olan BlueStacks birbirinden çok farkı işletim sistemlerine sahip masaüstü bilgisayarlar ya da dizüstü bilgisayarlarda Android işletim sistemine ait oyunların ya da uygulamaların çalışmasını sağlamaktadır.

Windows veya Mac gibi işletim sistemlerinde Android uygulamalarını görebilmek birçok kişi için heyecan vericidir. Bundan dolayı BllueStacks, ilk piyasa zamanlarından bu zamana dek ciddi ölçüde bir ilgi ile karşılaşmıştır. Bu yazılım aracılığı ile bir bilgisayarda, akla gelen Android tabanlı bütün uygulamaları ve oyunları tüm fonksiyonlarıyla birlikte çalıştırma ayrıcalığına sahip olunur. Örneğin, cep telefonu veya tabletin desteklemediği bir uygulama varsa bu uygulamayı masaüstü bilgisayarda BlueStacks ile test etmek mümkündür. Genel itibariyle de kullanıcılar tarafından bu mantıkla kullanılır. BlueStacks, kullanıcılara zahmetsiz test alanı sunar.

BlueStacks Kurulumu

Öncelikle bilgisayarın ya da laptopun var olan işletim sistemine uyan bir BlueStacks sürümü indirilmelidir. BlueStacks şirketinin resmi web sitesin bu konuda rehberlik etmektedir. Web sitesi ziyaret edildiğinde Windows sürümlerinden hangileri kullanılıyorsa ona uygun bir BlueStacks sürümü sunulur. Bu durum işletim sistemi olarak Mac’i tercih edenler için de aynı şekildedir. Söz konusu sürüm ücretsiz bir şekilde bu siteden indirilebilir. İndirme işleminden sonra dosya açılır ve kurulumu başlatılır. Reklam sayfaları gelince “devam” butonu ile devam edilmelidir. Kurulum boyunca karşılaşılan tüm sayfalarda “devam” butonu tıklanır. Sözleşme okunup onaylandıktan sonra BlueStack ikonu masaüstünde yerleşir. Bu bir program değil, bir yazılımdır. Bundan dolayı ortalamaya nazaran yükleme süresi daha fazla sürebilir.

Sanal Android Cihazlar

BlueStack yazılımı bilgisayarlarda tam ekran şeklinde kullanılabilir. Böylece favori oyunları ve uygulamaları büyük ekranlarda görmenin keyfi doyasıya yaşanabilir. Halihazırda dünyadaki en popüler Android oyunlarından bazıları olan Temple Run, Candy Crush vb. gibi binlercesini bilgisayarlara taşımak BlueStacks ile mümkündür. BlueStacks yazılımı sayesinde masaüstü cihazlar sanal bir Android cihazı gibi kullanılabilir.

BlueStacks ile bahsettiğimiz oyunları oynamak ya da diğer işlevlerinden faydalanabilmek için kesinlikle bağlı olunan bir Gmail hesabı girişi yapılmalıdır. Yani kullanıcılar sisteme kendilerini tanımlatmadan ve giriş yapmadan BlueStacks yazılımından faydalanamaz. Bulunan Android hesabı hangisi ise onunla giriş yapılması gerekir. Bunun sebebi; oyun rekorları, puanlar, uygulama verileri vb. gibi verilerin komple bu hesapların veritabanında tutuluyor olmasıdır. Bu sebeple BlueStacks kullanıcılardan mutlaka bir Android hesabı girişi talep eder.

Isınma ve Hafıza Sorunlarına Son

Cep telefonları günümüzde neredeyse hayatımızın odak noktası haline gelmiştir. Tüm uygulamaları, oyunları sınırsız bir şekilde deneyimlemek ve anlamak isteği oldukça yoğundur. Ancak mobil cihazların hem çalışma performansları hem de hafıza güçleri maalesef ki tüm bunlar için şu anlık yeterli seviyede değil. Belli bir düzeyde oyun ve uygulamayı indirdikten sonra hem hafıza sorunu yaşanıyor hem de cihazlar gözle görülür bir şekilde yavaşlıyor.

Bu noktada telefonların ısınma problemlerini es geçmemek önemlidir. Üstelik gün içerisinde çok sık vakit ayrılan oyunlar ve eğlence uygulamaları telefonları şarj düzeyini hızlı bir şekilde aşağılara çekiyor. Dolayısıyla istemeden de olsa sevilen uygulamalara ve oyunlara veda etmek zorunda kalınıyor. Kullanıcılar artık bu oyunları ve uygulamaları bağımsız olarak bir şekilde şarj, performans kaybı ya da hafıza problemi yaşamadan deneyimleyebilecekleri platformlara yöneliyor. İşte BlueStacks bu ihtiyaçlara cevap veren özel bir yazılım projesidir.

Basit Kullanım

BlueStacks yazılımının güzel yönlerinden birisi de fazlasıyla basit bir kullanım ile arayüze sahip olmasıdır. Günümüzde ortalama bir internet kullanıcısı, hiçbir zorlanma yaşamadan BlueStacks yazılımını bilgisayarına kurabilir. Birbiri ile entegre olabildiğinden, cep telefonunda oynanan bir oyunu belli bir noktada durdurup ilerleyen zamanda aynı oyunu kalınan yerden bilgisayarda devam ettirmek mümkündür.

  • Web Sitesi Sahibi Olmanız İçin 10 Sebep Web Sitesi Sahibi Olmanız İçin 10 Sebep
  • API Nedir? API Nasıl Çalışır? API Nedir? API Nasıl Çalışır?