Yazılım Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapılan iş ne olursa olsun söz konusu iş için kaliteli bir altyapı şarttır. Kaliteli bir hizmet için yararlı tavsiyeler almak olumlu sonuçlar doğurur. Sağlık konusunda iyi bir doktor, hukuk konusunda iyi bir avukat gibi. Yeni çağın en önde gelen mesleklerinden biri olan web tasarım ve yazılım alanında da mutlaka iyi bir altyapı şarttır. Çünkü web tasarım ve yazılım konuları son zamanlarda şirketler için olmazsa olmaz yapı taşları hâline gelmiştir.

Web tasarım ve yazılım firmaları sektör içerisinde temelde üç gruba ayrılabilir. 

- Kalitesiz ve ucuz iş yapan web tasarım ve yazılım firmaları

- Uygun fiyata çalışan ama belirli bir kaliteyi elde etmiş web tasarım ve yazılım firmaları

- Profesyonel anlamda eksiksiz çalışan ancak yüksek fiyatlar veren web tasarım ve yazılım firmaları

Bu sektörde kaliteli hizmet için düşünülmesi gereken iki grup ikinci ve üçüncü grup içerisinde yer alan firmalardır. Web tasarımı ve yazılım firmalarının metodları benzerlikler gösterdiği gibi proje teslim süreçlerinde de farklılıklar görülebilir. Pek çok web tasarımı ve yazılım firması arasında seçim yaparken en önemli kıstas bu farklılıklar olacaktır. Web tasarımı ve yazılım konusunda ihtiyaçlar belirlendikten sonra bu farklılıklar ele alınmalı ve sağlıklı bir eleme yapılmalıdır.

Web Tasarım ve Yazılım Firması Seçiminde Kriterler Nelerdir?

1- Web Tasarımı ve Yazılım Hizmetini Alacağınız Firmanın İş Tecrübesi

Firmanın bütün iş gücüyle zamanını web tabanlı projeler bazında harcamış olması kriterler arasında en önemli olanıdır. Web tasarımı, web sitesi, yazılım konuları sürekli olarak gelişen konulardır. Bu konuların bütün detaylarına sahip olmak için ekibin gerekli bilgi düzeyinde olması ve bunun için emek harcamış olması önemlidir. Yetkin olan ve müşteri süreçlerini bilen yazılım firması, ihtiyaçları hızlıca anlar ve süreçlerin tekrarlanmasına gerek kalmadan işi tamamlar.

2- Proje Öncesi ve Sonrasında Verilen Hizmetler

Web tasarımı ve yazılım firmalarının önemli farklılıklarından birisi de proje öncesinde ve sonrasında verdikleri hizmetlerdir. Belirlenecek ihtiyaçlar, alan adının satın alınması, arama motoru optimizasyonu, hosting işlemleri, mail hizmeti gibi hizmetleri gerektiği kalitede sunuyor olması önemlidir. Satış sonrasındaki destek ekibinin de hizmet kalitesi, sunulan hizmet kadar önemlidir. Ekip, sistemi efektif şekilde kullanmalı ve sistemi başarıya ulaştırmak için ne yapması gerektiğini bilmelidir.

3- Firmaya Ulaşılabilirlik ve Taleplerin Çözümünde Kolaylık

Pek çok şirket günümüzde e-posta yolu ile talepleri almaktadır. Bu yol hesaplı ve etkilidir. Ancak bununla birlikte telefonla da iletişim kurulabilmeli ve iletişim kanalları iki tarafın da en sağlıklı iletişim yolu karar verilerek çeşitlendirilmelidir. Bu kanallar e-posta, telefon, belirli aralıklarla yapılan toplantılar, haftalık veya aylık bilgilendirme bültenleri şeklinde olabilir.

4- Web Tasarımı ve Yazılım Firmasının Referansları

Seçilecek firmanın referansları, potansiyeli ve yetkinliği anlamak için en kısa ve en garanti yoldur. Saygın ve güçlü referanslara sahip olan firmalar, verilen sözlerin karşılandığı ve müşteri memnuniyetinin önemli kanıtlarıdır. Güçlü referanslar güven verir.

5- Fiyat Standartlarındaki Uygunluk ile Süreklilik Politikası

Yazılım firması seçiminde en ucuzunu bulup kalitesiz bir proje elde etmek tehlikelidir. Ancak akıl almaz fiyatlandırma tarifeleri de bir seçim kriteri olmamalıdır. Web dünyasında kaliteli ve buna değen maliyetini karşılayan bir proje elde edip aynı kaliteyle bu işte süreklilik sağlamak önemlidir. Seçilen yazılım firmasından sonraki süreçte destek almak gerekirse bunun için öncesinden aylık, günlük hatta saatlik destek ücretini öğrenmekte de fayda vardır.

  • Web Sitesi Bakımı ve Güncelleme Çalışmaları Web Sitesi Bakımı ve Güncelleme Çalışmaları
  • Basit Bir Dijital Pazarlama Planı Nasıl Yapılır? Basit Bir Dijital Pazarlama Planı Nasıl Yapılır?