Sosyal medya, kuşkusuz çağımızın vazgeçilmezi ve neredeyse bütün internet kullanıcılarının en önemli iletişim araçlarındandır. Gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medya platformlarında aktif olabilmek için bilgisayarda olmak şart değil. Sosyal medya kullanımı mobil cihazlardan da aktif olarak kullanılmaya başlanınca günün büyük bir bölümünde telefonuyla ilgilenen kesim ile her şey daha da ulaşılabilir bir hale geldi. Buna dijital dünyada kendine yer edinen büyük küçük şirketler de dahil.  Dolayısıyla şirketler, sosyal medya platformlarını firmalarına ait web sitelerinden daha fazla kullanır hale geldiler. Bu doğrultuda sosyal medyanın geleneksel medyaya göre daha ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Internet haricindeki mecralarla ilişkimiz her gün gittikçe azalırken internet hayatımızın odak noktası haline geliyor. Önceleri televizyonun izlenmediği bir gün dahi olmazken artık televizyon izlemeye ihtiyaç duymuyoruz. Gazeteler artık kağıttan okunmuyor, kısa notlar kağıtlara tutulmuyor, fotoğraflar baskıya daha az gönderiliyor. Çünkü bütün bunları mobil cihazlarla yapabiliyoruz ve sosyal mecralarda saklayabiliyoruz. Tüm bunların sonucunda internete yatırım yapmak kaçınılmaz bir gereklilik haline geliyor.

Sektör ne olursa olsun potansiyel müşteri konumundaki kimseler önce internet ortamında araştırmalarını yapıyor. Sosyal medya platformlarını inceliyor ve ön kararını vermiş oluyor. Bu sebeple sosyal medya tüm şirketler için bir tercih olmaktan çıkarak zorunluluk haline geldi. Sosyal medya platformları da bu durumun farkında oldukları için her geçen gün yeni özelliklerle sistemlerini yeni kullanıcılara güncel olarak sunuyor. Bir yandan potansiyel müşteriler ile şirketleri buluştururken bir yandan gelir elde ediyorlar.  Bu kadar önemli ve yeni bir girişimde de muhakkak dikkatli olmak ve profesyonelce yönetebilmek gerekiyor. Çünkü bu dikkat başarıyı getiriyor. Başlı başına bir iş alanı olan sosyal medya yönetimi hizmeti veren ajanslar ile şirketler geniş hedef kitlelere ulaşmanın tadına varıyor. Siz de firmanızı sosyal medyaya taşımak ve güncel profillerle müşterilerinizin aklına kazımak istiyorsanız Pomelo Soft bir tık uzağınızda!

Sosyal Medyayı Aktif Kullanma Önerileri

Sosyal medya platformlarında aktif olabilmek için kaliteli ve kopya olmayan özgün içeriklerle hesabı sık sık güncel tutmak gerekir. Müşterilerden gelen öneriler, şikayetler, sorular hızlıca yanıtlanmalıdır. Olumlu dönüşlere olduğu kadar olumsuz dönüşlere de önem verilmelidir. Kampanyalar, çekilişler ve türlü etkinliklerle etkileşimler artırılmalıdır.

Sosyal Medya Reklamları Aktif Kullanılmalıdır

İşini sosyal medyaya da taşımış işletmeler için en önemli kozlardan birisi sosyal medya reklamlarının varlığıdır. Bu mecralarda reklam vermek ve aktif olarak kullanmak marka bilinirliğini artırma yolunda önemli paya sahiptir. Hedef kitle seçimiyle potansiyel müşterilerin karşısına çıkan reklamlar ile hedef kitle genişletilir.

Videolar Hazırlamak

İşletmenizin tanıtımı için görsel ve yazılı tanıtımlar tek başına yeterli olmayacaktır. İşletmeye özel hazırlanan videolar kurumsal bir imaj sergiler ve hesaplara da dinamizm katar.

Kurumsal Web Sitesi ile Sosyal Medya Hesaplarını Entegre Etmek

Müşteriler sosyal medyada aramadan önce Google araması yaparak web sitenize ulaşabilir. Web sitenize ekleyeceğiniz sosyal medya hesaplarınız ile müşterilerinizin sosyal medya hesaplarınızı keşfetmenizi sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesapları Şirketler Tarafından Nasıl Kullanılmalı?

Güven Vermek

Kurumsal bir görünüm sergilemek ve pazarlama kalitenizi yükseltmek için mutlaka güvenilir olmalısınız. Tanıtılan ürünün veya hizmetin gerçeği yansıtması çok önemlidir. Sosyal medya platformları sadece insanlara ulaşmak için kullanılmamalıdır. Ulaşılan insanları elde tutmak onlara ulaşmaktan daha önemlidir.

Güncelleme Yapmak

Sosyal medyada sürekli aktif olmak müşteriler tarafından kolay ulaşılabilir olduğunuzu gösterir ve bu da oldukça önemli bir maddedir. Alacakları hizmet veya ürüne dair bir sorun yaşadıklarında kolaylıkla işletmeye ulaşabileceklerini bilmek müşterilere güven verir.

Her Mecrada Yer Almak

Hedef kitle hangi ağı aktif olarak kullanıyorsa ona ağırlık vermek doğru bir harekettir ama bu diğer mecralarda yer almamak demek değildir. Her mecrada potansiyel müşteri vardır ve ulaşılabilir, kaliteli bir imaj çizmek için bütün mecralarda hesap yönetmek gerekir.

Kampanyaları Duyurmak

Sosyal medya hesabınızı sadece ürün veya hizmet tanıtımı için kullanmak yeterli değildir. Yapılacak bütün kampanyaları ve etkinlikleri de sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak interaktif bir işletme olduğunuzu müşterilerinize göstermelisiniz.

Sonuç olarak; sosyal mecralardaki varlığınızı iyileştirmek, ürün ve hizmetlerinizi geniş kitlelere iletmek ve popülerliğinizi artırmak için uzman ekibimizden destek alarak en etkili sosyal medya yönetimi stratejilerini uygulamaya koyabilirsiniz.

  • Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Ne Yapar? Nasıl Olunur? Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir? Ne Yapar? Nasıl Olunur?
  • Dijital Pazarlama Nedir ve Yapılan Yanlışlar Nelerdir? Dijital Pazarlama Nedir ve Yapılan Yanlışlar Nelerdir?